2010. szeptember 6., hétfő

Napraforgók

Kedvenc virágommal szeretnék köszönteni mindenkit- ezen a kissé borongós hétfői napon - aki ellátogat az oldalamra!
A nyárnak úgy tűnik vége...bár a "vénasszonyok" nyara tartogathat még számunkra pár kellemes napfényes órát-amiben nagyon bízom!
A reggelek és a délutánok esték most már valóban hűvösnek bizonyulnak..elfér a kardigán-s nagyon jólesik összekucorodni a kanapén egy kellemes kis pokróc alatt,olvasgatni..vagy épp szép képes újságokat nézegetni.
De az időjárás még nagyon kedvező egy egy sétához,ahol akár gyűjtögethetünk terméseket a kreatív díszeink megvalósításához.A csipkebogyónak most van itt a szezonja..érdemes gyűjteni.A legjobb fellelőhelyek az erdők parkok - az itt begyűjtött bogyókból száradás után akár még ízletes teát is készíthetünk.
De mondhatnák akár a makk termést,vagy mindenfélét amit séta közben felfedezünk,s megtetszik.Bármiből születhet szép alkotás,csak egy kis fantázia szükséges hozzá. :)
Ezt a szép napraforgócsokrot most a piacon vásároltam...bár szívesen szedtem volna magam.Még most is találhatunk szántók,utak mentén az "elhullajtott" magokból kikelt napraforgó virágokat,amik a lakásban is nagyon szépek,tartósak is maradhatnak.Nyár végi hangulatot idézve..s talán kissé a lelkünket is melengeti ebben a hűvös időben.
Szép napokat kívánok nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése