Decoupage technikával készült munkáim

Rózsa motívumok
Decoupage és festett technikával készül virágtartó-dísz
Ez a fali virágtartó számomra az eddigi legkedvesebb munkám. Még a nagymamámé volt - ez a fából készült virágtartó,elég régi darab(Ő még erre is használta-nálam már csak díszként funkcionál).A régi háznál találtam,s rögtön eldöntöttem felújítom-fantáziát láttam benne,s nem utolsósorban az is vezérelt,hogy szerettem volna a lakásomban szép díszként őrizni e kedves emléket a nagymamámtól. Csiszolás után lealapoztam(jelen esetben zöld festékkel,hogy a repedés után régi hatást kölcsönözzek számára,majd került rá egy réteg repesztőlakk.(Így az alsó zöld festék látszik a repedésekben,miután a felső vanília megszáradt.Természetesen mindkét rétegnél vártam a tökéletes száradásig).Ezt követően következett a világos vanília színű festék,amit mindenképp egy irányba kellett kenni,szépen-különben a repedések nem így alakultak volna.A hőmérséklettől függ,hogy sűrű apró,vagy nagy repedések keletkeznek rajta.
Miután teljesen megszáradt ez a festékréteg is , következett a rózsa minta felvitele.Egyszerű mintás papírból lett kivágva,decoupage ragasztóval ráragasztottam,majd a tetejét is átkentem a mintának,ettől tartósabb és szép fényes lesz az elkészült mű.
Nekem nagyon tetszik a végeredmény - valószínűleg az emlékek miatt is! :)  Szárított mini rózsacsokrot tartok rajta.
Lakásunk eme szegletét romantikussá varázsolta...
Pici üveg festett "tartóka"
Pici üveg festett...másik oldala 
 Egy pici kiüresedett üvegcsét használtam a következő alkotáshoz.Talán dzsem volt benne  :)  Azért ezt választottam soron következőként,mivel a technikája megegyezik teljes egészében a fent leírt fa virágtartóéval.Ugyanúgy alapozás a zöld festékkel ,majd repesztőlakk-teljes száradást követően pedig a vanília festék.A színek is megegyeznek :)
Maradt még egy kis festék,s nem szerettem volna ha beszárad-ezért felhasználtam az első kezem ügyébe eső tárgynál.Kis apróságokat tartok benne  a kratív munkákhoz.Kisolló,ecset stb..
A tetejét lusta módon be sem fejeztem...pedig egy kis madzaggal körbe köthető és akkor mutatósabb.

Decoupage technikával készült ceruzatartó
Decoupage technikával készült ceruzatartó

Itt ismét egy végtelenül egyszerű kis alkotást mutatnék be. Szinte 15-20 perc sem kell hozzá...szerintem mégis mutatósabb mint egy boltban vásárolt.Nem beszélve róla ,hogy sikerélményt nyújt a saját kezünk alkotta tárgy látványa...
Egyszerű lekvárosüveg... szalvéta és decoupage ragasztó.A kívánt mintát kivágom,majd az üveget bekenem ragasztóval ,ahová a mintát képzeltem.Ezután  a kivágott mintát ráhelyezem a bekent felületre,majd még egyszer szépen átkenem az egészet...megszárad és már használható is.
Nagyon örülnek a gyerekek,ennek az egyszerű technikának-mivel igen rövid idő alatt nagyon látványosat tudnak alkotni-s csak pár hozzávalót igényel.


Jó "alkotókedvet" kívánok!
Üveg mécsestartó-decoupage technikával
Mécsestartó - szavétatechnikával
Kis üveg váza - szalvétatechnikával
Kis üvegváza szalvétatechnikával
Íme néhány elkészült munka ötletként,  a legegyszerűbb módon elkészítve.Csak a fantáziánk szabhat határt,hogy milyen forma az alap,vagy épp mire szeretnénk használni.Üvegre,papírra,fára,cserépre...stb

Kellemes időtöltést kívánok!