Ajtókoszorúk - minden évszakra - Kreatív munkáim

A legújabb próbálkozásom ismét kedvenceim közül: egy csipkekoszorú levendulával.
Az alapja szintén hungarocel koszorú ,amelyre selyem és csipkeszalagokat rögzítettem


Csipkebogyó ajtódísz                
Ezt az őszi ajtódíszt csipkebogyókból készítettem.Gombostűvel rögzítettem a bogyókat egy szalmakoszorúra.Elég időigényes volt ám..s javaslom ha megpróbálkozik vele valaki, mindenképp használjon "gyűszűt"-,hogy elkerülje az ujján a szúrt sebeket...és a benyomódást.
Nagyon mutatós,és akár több évig is tartós marad kiszáradás után.Természetesen a friss csipkebogyókból érdemes elkészíteni.Szedés után előkészítjük,tisztítjuk-majd elrendezzük,mintára vagy akár véletlenszerűen.A magok miatt nehéz szúrni,de a kitartó munka látványos és "örömszerző" lesz. :)
A kész koszorút,akár azonnal díszként használhatjuk,ajtóra-vagy javaslom még asztalközépre is.Kiszáradása után is nagyon mutatós marad,és így akár több éven keresztül is gyönyörködhetünk benne.
Természetesen másik alapra is elkészíthetjük,használd az ötleteidet.

Jó munkát,sikeres alkotást kívánok!

Ha valamelyik ötletemből alkotás születik-szívesen veszem a visszajelzést! Köszönöm!
Csipkés "articsóka" ajtókoszorú
 Ismét egy ajtódísz - koszorú. Mondhatni egész évben használható,mivel a színvilága minden évszakhoz társítható.
Hungarocel az alapja a koszorúnak,selyemszalaggal körbetekerve.Majd erre kezdtem rádolgozni jobbról is és balról is  a felfüggesztésnél kezdődően az "articsóka" motívumokat.(Gombostűvel rögzítve ).Amit különböző mintájú,anyagú szalagokkal váltogattam.Elsősorban a finom színvilágra törekedtem ennél az alkotásomnál.
Romantikus hangulatúra terveztem - s szerintem ezt tükrözi is a kész mű.Az alsó sávban -úgy gondoltam - az egyszerű többet ad majd...így a selyem szalagra rátekertem a csipke szalagot.Így nem lett olyan zsúfolt az összehatása.A közepére a tetején rózsaszínű szalagot tettem,hogy oldjam a tört fehér színvilágot, s egy kis frissességet kölcsönözzek neki.

Egyik kedvencem lett - tükrözi a lelkivilágomat,úgy érzem.  :)

Jó alkotást kívánok!
Alma - koszorú
 A következőként bemutatott ajtódíszt szárított almaszeletekből és különböző száraz termésekből készítettem.
Az alap - a már jól ismert szalmakoszorú lett most is.Olcsó,könnyen kezelhető,praktikus darab.Ragaszthatunk rá,gombostűzhetjük,és akár többször is felhasználhatjuk-ha már meguntuk az aktuális díszünket.A szárított almaszeleteket készen is megvásárolhatjuk hobby-boltokban.Nem vészes az áruk. :) De pénzt spórolhatunk ha magunk készítjük el.2-3 egészséges almát vékonyan felszeletelünk,a magházzal együtt.Majd gyümölcsaszalóba helyezzük,vagy napon,szellős helyen(erkély . .stb) folyamatosan figyelve,forgatva megszárítjuk.Különböző otthon fellelhető,vagy egy egy séta alkalmával összegyűjtött szárított apróságokkal,virágok termések,bogyók díszíthetjük. Az elrendezésnek csak a fantáziánk szabhat határt.
Szokásos módon,gombostűvel rögzítettem fonott szalma koszorúra a díszeket.
Nagyon egyszerű-könnyen elkészíthető és fölöttébb mutatós kompozíció.

Jó munkát,szép alkotásokat kívánok!

Karácsonyi ajtó koszorú


 A következő koszorút kislányom iskolájába készítettem nagy szeretettel - a karácsonyi időszakra - osztálytermük ajtajának díszeként.
 Jelen esetben alapként hungarocel félkoszorút használtam.Ami azt jelenti,hogy a hátoldala sima,nem domború-tehát mintha ketté lenne vágva.Így jobban illeszkedik - simul az ajtóra.
Ezt az alapot,most- a változatosság kedvéért jutaszalaggal körbevontam - ,hogy természetességet kölcsönözzek neki. Erre került mindkét oldalán 3-3 sorban rendezve az articsóka motívum,különböző szalagokkal.Nem szerettem volna túlzsúfolni-de egyben azt is akartam,hogy a gyerekek környezetébe beleilleszkedjék. Ezért masnikkal díszítettem és kis fából készült mikulás kapott helyet rajta.
A gyerekeknek tetszett - jó szolgálatot tett! :)

Szép alkotásokat kívánok!