2011. október 2., vasárnap

Sütőtök torta :)


Volt itthon egy kicsi de szép sütőtök.Gondolkodtam,hogy mihez is kezdjek vele..hisz megsütni kicsi volt, de nem szerettem volna ha kárba vész. Kitaláltam,hogy torta lesz belőle.Az igazsághoz hozzátartozik,hogy nemrégiben kóstoltam meg az "ország tortáját" - hát mit mondjak...nem voltam elájulva tőle...kemény tészta..barack lekvár..semmi extra. Így hát úgy gondoltam túlszárnyalom a magam amatőrt módján..megalkottam az ÉN "ország tortámat" szerintem sokkal finomabb lett és ez is egészséges.(cukor helyett mézet is használhatunk)
Tortaformát kibéleltem sütőpapírral,majd a felkarikázott és félbevágott tök szeletekkel szépen körberaktam az alját.Erre kristálycukrot és fahéjat szórtam.Majd még egy réteg sütőtök,erre is fűszer..ezt követően 5 tojásból piskóta alapot készítettem.Alaposan felverve előbb a  fehérjét cukorral,s csak ezután adtam hozzá a lisztet és a tojás sárgákat.Kevés fahéjat szórtam a masszába is.Sütőport nem is használtam.( nem kimondottam piskóta jellegű lett így  a kész tészta hanem attól finomabb lágyabb)Az egész keveréket  bele öntöttem a sütőtökkel kibélelt formába.Jó másfél óráig sült,ez persze a sütőtől is függ.Fogpiszkáló próba és ha nem ragad a tészta akkor elkészült. Hűlés után megfordítottam,így a tészta lett az alja,teteje pedig a sütőtök ami szép formát rajzolt ki.
Díszítettem fahéjas cukorral és levendulával. Csak a fantáziánk szabhat határt..variálható ízlés szerint. Jó étvágyat! :)
2 megjegyzés:

  1. Biztos fincsi lehet!
    Drága Gigikém nagyon eltüntél a blogról amit sajnálok mert igen csak kreativ voltál és a fb nem igazán lehet irni a hétköznapokról
    Puszi Éva

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm kedvességed! Vagyok...csak mostanában nincs sok szabadidőm...de jövök majd!! Puszi!!!

    VálaszTörlés