2011. június 27., hétfő

Citrom..... mindenképpen.... :DD

Ide nekem egy egész citromligetet!!! 

Ahogy hazaértem az első dolog volt.amit tettem,hogy egy szép citromot-amit útközben vásároltam- fölkarikáztam vékony szeletekre,egy ásványvizet kibontottam és a szeleteket betuszkoltam a palackba... :) Az egészet be a hűtőbe....
A víz teljesen átveszi a citrom aromáját,és így olcsón egy finom és teljesen egészséges ,vitamindús frissítőhöz jutok.
A nagy melegben,vagy ha nincs is kánikula, de egy fárasztó nap után nagyon jólesik kortyolgatni.
Épp azon gondolkodtam,hogyha nyár..akkor nekem az "citrom" minden mennyiségben.Szeretem a színét a zöld levelével együtt.
Mostanában kezdtem rákapni a lime(zöld citrom)-ra is.Kellemes,főleg ha koktélba  tesszük és jellegzetes zamatát átadja.... mondhatni még csak alkohol mentes koktélban kóstoltam... de  nagyon ízlett-nem hiányzott belőle az alkohol.. :)
Visszatérve a sárga barátunkra ha már csak rágondolok,beindul a nyálelválasztásom....gyerekkoromra visszagondolva nagymamám gyakran félbevágott egy citromot belemártotta kristálycukorba..és a kezembe nyomta....Az volt ám az igazi "fagyi" lehetett nyalogatni frissített és  szerintem még így is kevesebb egészségtelen dolog volt benne,hiába cukorba volt mártva... :D (Norbi most szörnyülködne igazán...bár lehet ő is nyalogatott ilyet gyerekkorában..)
A  friss ásványvizemet kortyolgatva, böngésztem a neten - mit találok ha beírom a varázsszót "citrom" .Nagyon sok mindent.. :DD Párat kimazsoláztam a kedvemre ,hogy veletek is megoszthassam,egy két érdekességet,finomságot- hátha kedvet kaptok és elkészítettek belőle valamit.
Én azt már el is döntöttem,hogy a "sós citromot" tuti bevállalom egy életem egy halálom...és szerintem a többi is erre a sorsra jut majd. <3

A sós citrom....nagyon érdekes még eddig nem hallottam róla-de kíváncsi lettem és ki is próbálom...két blogon is megtaláltam a leírását nézegessétek kedvetekre. :)
sós citrom itt 

és itt is ...

A sajttorta nagyon mutatós nem olyan bonyolult az elkészítése( a kacifántos recepteket nem nagyon szeretem..)  :)


limonádé


Bodza ital...bodzaszörpnek is nevezik-de ez nem a szirupos változat ez inkább olyan frissítő jellegű ital-sokáig nem áll el.Én pár éve kipróbáltam a szirupos bodzaszörpöt.-igen kellemes lett nem sokáig kellett pakolgatni :D
A citromnak  is számtalan gyógyító hatását ismerik..ezek közül válogattam néhány oldalon keresztül--megszívlelendőek... :D Jó olvasgatást ,böngészést hozzá!!


Végül-de egyáltalán nem utolsó sorban kedvenc illatom is nyáron mindenképp a "citrom". Legyen citrusos, friss,kellemes, üde.Mindezt megtaláltam a L'occitane verbena citrusos illatában.Igazán finom, nem hivalkodó, frissnek érzem magam tőle.Érdemes kutakodni az oldalukon nagyon sok "finomság"  közül válogathatunk.Igaz az ára kissé borsosabb egy egy krémnek, tusolónak-de vannak ettől sokkal drágábbak is.Úgy gondolom a fárasztó hétköznapok után igazán megérdemeljük ezt a  kis kényeztetést,amikor egy ilyen tusolóval frissítjük fel magunkat.(közhelyekkel élve...:)No de nem reklámarc vagyok ..csak imádom...és közületek is akik Provence "szédültek"- ugyanúgy mint én- biztosan lesz olyan aki elcsábul és szeretné  kipróbálni valamelyik terméküket. 
L'occitane en Provence

És akkor a végére még 1 citromfa..... :DSzép estét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése