2010. december 11., szombat

Kis ötletek .... karácsonyra,ajánékozáshoz,díszítéshez..



Karácsonyi ajándékötlet: üvegbe zárt muffin
Nesze neked muffin, süsd meg magad! Ötletes ajándékkal lepheted meg a sütni és főzni szerető ismerőseid, ha üvegbe zárt sütemény-hozzávalókat raksz a fenyőfa alá. Ajándékmustra következik!

Akár karácsonyra is elkészítheted kedvenc muffin receptedet üvegbe zárva. Ötletes ajándékkal lepheted meg sütni és főzni szerető szeretteidet. Csak körül kell nézni a nagyi éléskamrájában, és ki kell választani egy szép, öblös üveget. A többi már rajtad múlik, melyik receptet választod. Vigyázz, az üvegbe csak a száraz hozzávalókat töltsd, mellékelten pedig írj egy használati utasítást, mit is kell tenni az üveg tartalmával. Én elkészítettem egy karácsonyi muffin keveréket, ha tetszik, másoljátok le!

Karácsonyi ajándék muffin

Hozzávalók: 25 dkg búzaliszt, 5 dkg zabpehely, 2 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék, 10 dkg dió, 15 dkg vegyes tropical aszalt gyümölcskeverék, 10 dkg barna cukor.

Karácsonyi ajándékötlet: üvegbe zárt muffin

Válassz egy jól záródó, lehetőleg másfél literes befőttes üveget. Szórd az aljára lisztet, tetejére a zabpelyhet, majd rá a sütőport és a fűszereket. Óvatosan öntsd rá a barna cukrot, rá a durvára összevágott diót, és végül a gyümölcskeveréket. Tegyél az üvegbe 12 db muffin sütőpapírt, és ne feledd beletenni a használati utasítást.

Másold ki ezt a szöveget, és kinyomtatva tedd az üvegben elkészített muffin keverék tetejére!

Karácsonyi muffin keverék

Elkészítési útmutató: üss fel egy nagy tálba 2 db egész tojást, önts hozzá 3 dl tejet és 10 dkg olvasztott vajat. Fakanállal jól dolgozd össze, majd kis adagokban keverd hozzá az üveg tartalmát is. Ha már egyneművé kavartad, evőkanállal kanalazd muffin sütőformákba. Ha ügyes vagy, pont 12 darabot tudsz megtölteni úgy, hogy háromnegyedig legyenek. Vigyázz, ne töltsd túl, mert sütéskor ki fog folyni.
Tedd előmelegített sütőbe és 160-170 fokon süsüd 15-20 percen keresztül.

Ugye milyen egyszerű volt elkészítened?

Jó étvágyat hozzá! 


Használd a természet kincseit!
Illatosíts,teremts velük karácsonyi hangulatot.
A hideg téli estéken melegséggel tölti meg az érzékeinket... :)
Párologtatóba csepegtess pár csepp narancs vagy citrom levét,adj hozzá kevés őrölt fahéjat és vizet.A mécsest helyezd alá,gyújtsd meg ...és máris kész a természetes illóolaj..

 Tégy egy selyem vagy organza tasakba szegfűszeget,fahéjrudat,csillagánizst,pár kocka barna cukrot...

Illatosítsd vele a lakásod bármelyik zugát,vagy akaszd a karácsonyfára...pár perc és kellemes karácsonyi illatú zsákocskád lesz..mutatós ajándék is lehet...


 Díszíts narancsokkal!
 Vágj vékony szeletekre narancsot és citromot.Szárítsd ki... Aztán vedd elő a fantáziád.... Fűzd vékony drótra,akaszthatod az ablakba az ajtóra-vagy egyszerűn csak a fenyőfára.
Használd a karácsonyi ajándékok becsomagolásához kiegészítőként,akár pár rúd egész fahéjjal.
Illatos és mutatós lesz a csomagod! :)






 Mutatós asztaldíszt készíthetsz narancsokból,citromokból...

Tűzdeld meg szegfűszeggel ,találj ki mutatós mintákat hozzá....



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése