2010. szeptember 25., szombat

Szívecskéim...

 Csipke szívecske



Legújabb kreatív próbálkozásom eredménye ez a romantikus szívecske.Ajtódísznek készült.Nagy kedvenceim az ajtódíszek...ha nyomon követitek a blogomat - már biztosan észrevettétek. :)
A mintát nem terveztem meg-csak ahogy épp a kedvem tartotta.Semmiképp nem akartam ,hogy szimmetrikus legyen.
" Levendula" színű szalagokat próbáltam keresni..ezek álltak legközelebb hozzá.Nagy kedvencem lett most a csipke díszítés.Szívesen használom - könnyű vele bánni , és szerintem szép a végeredmény.
A szívecske alapja hungarocel,gombostűvel rögzítettem a szalagokat.Minta egyéni ötlet alapján. :)
Sok sikert a próbálkozóknak!

2010. szeptember 22., szerda

Szép részletek...a romantika és a country jegyében

Gyönyörű , hangulatos képeket találtam,gondoltam megosztom itt veletek.Az a régi,kis kopott szekrényke,ami mosdó szekrényként funkcionál..hát egyszerűen imádni való.. :)   Minden apró részlet összhangban van,nőies,romantikus- vagy mégis inkább country stílusú  a fürdőszoba.Mindazt ötvözi amit én igazán kedvelek.Meghittség,egyszerűség,báj.

2010. szeptember 16., csütörtök

2010. szeptember 11., szombat

Ősziségek.... :)

Egy "nagy tányér" napraforgó
Csendélet a konyha polcán..locsoló és napraforgó
Locsolókanna ..napraforgóval
...Az én őszi hangulatom..
Ősziségeim..




"Itt van az ősz
 itt van újra,
 szép,mint mindig
 énnekem"

2010. szeptember 9., csütörtök

Nyári emlékek

Pihenő...
Csendélet csigaházakkal..
Nyugalom..
Tokaj
Tokaj
Árnyékfotó...kislányom.. :)
Halihó!

Most jó igazán visszagondolni a nyárra....huhh ebben az esős hideg időben.Kedves emlék számomra ez az idei nyár egyik utolsó pihenése Tokajban.Csajos pihenő napot tartottunk,anyukámmal,nagylányommal és én..Sokat nevettünk,beszélgettünk,pihentünk...kikapcsolódtunk.
Tokajban mindazt megtaláljuk ami adja az ideális kikapcsolódás feltételeit...Hegy,folyó-fürdési lehetőség no és szép város finom ételek italok.
Gyakran kirándultunk ide..anno még leányzó koromban anyukámmal papámmal is...akkoriban szinte minden hétvégét itt töltöttünk-vagy akár délutánonként hétköznap is idelátogattunk.Élveztük a strandot.Szuper jó emlékeim vannak ebből az időszakból.Volt egy stégje anyuék barátjának ott..többnyire ott múlattuk az időt.
Aztán később mikor már én is dolgozó nővé érettem a barátaimmal jártunk oda sokat,üdülőt béreltünk,hegyet másztunk.éjszaka fürödtünk a folyóba..-a szalonnasütést követően..  :)  mivel a faházban épp akkor nem volt víz..-Szóval igazi buli volt!!
Most pedig ezen a csajos napon..ezt felidéztem..s örömmel mutattam be lányomnak ezt a tokaji strand érzést...milyen szép,jó,kikapcsoló- s sokat meséltem a régi élményeimről neki...anyuval együtt felelevenítve azokat!
Szóval nekem most e hideg napon...ez az emlék is nagyon melengeti a szívemet! :)  Remélem neked is picit napsütésesebbé teszi a napodat!

2010. szeptember 6., hétfő

Napraforgók

Kedvenc virágommal szeretnék köszönteni mindenkit- ezen a kissé borongós hétfői napon - aki ellátogat az oldalamra!
A nyárnak úgy tűnik vége...bár a "vénasszonyok" nyara tartogathat még számunkra pár kellemes napfényes órát-amiben nagyon bízom!
A reggelek és a délutánok esték most már valóban hűvösnek bizonyulnak..elfér a kardigán-s nagyon jólesik összekucorodni a kanapén egy kellemes kis pokróc alatt,olvasgatni..vagy épp szép képes újságokat nézegetni.
De az időjárás még nagyon kedvező egy egy sétához,ahol akár gyűjtögethetünk terméseket a kreatív díszeink megvalósításához.A csipkebogyónak most van itt a szezonja..érdemes gyűjteni.A legjobb fellelőhelyek az erdők parkok - az itt begyűjtött bogyókból száradás után akár még ízletes teát is készíthetünk.
De mondhatnák akár a makk termést,vagy mindenfélét amit séta közben felfedezünk,s megtetszik.Bármiből születhet szép alkotás,csak egy kis fantázia szükséges hozzá. :)
Ezt a szép napraforgócsokrot most a piacon vásároltam...bár szívesen szedtem volna magam.Még most is találhatunk szántók,utak mentén az "elhullajtott" magokból kikelt napraforgó virágokat,amik a lakásban is nagyon szépek,tartósak is maradhatnak.Nyár végi hangulatot idézve..s talán kissé a lelkünket is melengeti ebben a hűvös időben.
Szép napokat kívánok nektek!